Täällä Ruotsissa on vaalit ensi sunnuntaina, mikä näkyy joka puolella olevissa vaalikylteissä, tv:n non-stoppina tulevissa vaaliohjelmissa ja postiluukusta päivittäin tipahtavissa vaalimainoksissa. Voisin saada kokonaisen postauksen ihan jo noista vaaleista yleensä, mutta jätän sen väliin.

Yksi vaalikysymyksistä, jotka ovat herättäneet huomiota täällä Ruotsin puolelle on koulu noin yleisellä tasolla. Erityistä huomiota on saanut arvosanat ja varsinkin arvosana käytöksessä. Tämän takia ajattelinkin tiedustella teidän (jos tänne nyt joku jo onnistuu eksymään) ajatuksia Suomessa käytössä olevasta käytösarvosanasta. Tein jo pienen gallupin kavereiden keskuudessa, mutta kuulisin mielelläni muidenkin mielipiteitä. Eli oletteko puolesta vai vastaan ja perustelut kuulisin myös mielelläni.

Ruotsalaiset kun ovat niin vastaan ehdotusta, jonka mukaan Ruotsinkin kouluihin otettaisin käyttöön kyseinen arvosana. Yleisestikin ottaen arvosanat ovat niin sanottu kuuma peruna: ruotsalaisoppilaat saavat arvosanat vasta kahdeksannella luokalla!